Svalnatý a sebevědomý Lagrein pocházející ze špičkové trati. Víno má velmi tmavou, téměř nepropustnou barvu fialového odstínu, ve vůni je expresivní s tóny zralého ovoce, zejména tmavých peckovin, jako je černý rybíz, borůvka nebo švestka. Nechybí ani jemná kořenitost připomínající hřebíček nebo tóny lékořice. Chuť je plná, vrstevnatá, s nádherně integrovanými tříslovinami. Doslova sametové pohlazení na jazyku s dlouho přetrvávající dochutí. Před nalahvováním Rubatsch zraje 16 měsíců v barikových sudech.
Druh vína: suché
Barva vína: červené víno
Země původu: Itálie
Ideální teplota: 16 - 18 °C
Analytické hodnoty: Alkohol: 13,5 %; Kyselina: 5,9 g/l; Zbytkový cukr: 1,3 g/l
Vinice: Vinice vinařství Manincor jsou vedeny v biodynamickém režimu, tedy bez jakýchkoliv chemických přípravků a postřiků. Dvě třetiny hroznů pocházejí z lokality „Rubatsch“ v Terlanu a jedna třetina se pěstuje v lokalitě „Seehof“ v Kalternu. Rubatsch je jihozápadně orientovaná lokalita v nadmořské výšce 250 m nad mořem, kde se půda skládá z písku smíchaného s erodovanými porfyrovými horninami, zatímco lokalita Seehof s výhledem na jezero Kaltern se rovněž nachází v nadmořské výšce 250 m s půdou zahrnující písek a jíl smíchaný s vápencovým štěrkem. Rubatsch dává vínu na jemnosti a eleganci, zatímco tělo a struktura pochází z půdy Seehof. Sklizeň se dělá ručně.
Sklep: Fermentace se slupkami probíhala v otevřených dubových kádích prostřednictvím kvasinek přirozeně se vyskytujících na hroznech. Mladé víno zrálo šestnáct měsíců v barikových sudech, z toho každý pátý byl nový.
Kdy vypít: 2020 - 2025
Doporučení v gastronomii: Srnčí hřbet s vinnou omáčkou.
...
Manincor
Vinařství Manincor patří mezi nejvyhledávanější výrobce vín z Jižního Tyrolska. Jeho historie je více než 400 let stará a po celou dobu je vinařství v rukou jedné rodiny. Současná éra začala v roce 1991, kdy vinařství od svého strýce převzal současný majitel Michael Goëss-Enzenberg. Se svou ženou Sophie začali vinařství transformovat směrem k udržitelnosti a postupně získali pro svá vína organickou a následně také biodynamickou certifikaci Demeter. V roce 2004 otevřeli architektonicky úchvatné moderní podzemní vinařství, hned vedle historického panského sídla Manincor. Vinařství dokonale splývá s vinohradem, využívá geotermální tepelná čerpadla pro vytápění a chlazení a umožňuje výrobu vín tzv. gravitační metodou. Vína vinařství Manincor jsou osobitým vyjádřením rozmanitých podmínek v jednotlivých vinicích. Jsou čistá a krásně elegantní. Pro zrání bílých vín se používají velké dubové sudy, vyrobené ze dřeva pocházejícího z panství Manincor. Červená vína zrají z velké části v barikových sudech.
Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Vyhledáváme pro Vás zajímavé novinky. Vína ochutnáváme a ručíme za vysokou kvalitu.