Noblesní suchá Gran Reserva s pouhými 3 gramy zbytkového cukru. Víno intenzivnější slámové barvy se zlatavými odlesky, s velmi jemným perlením ve skleničce. Aroma je komplexní, doslova opulentní, s tóny zralých peckovin, toustu, ořechů nebo koření. Na patře působí víno robustně, je krásně strukturované, s tóny zralého ovoce, jemnou nasládlostí a kořenitostí. Celek působí elegantně, Gran Reserva je krásně sladěná ve všech složkách chuti. Ta přetrvává v ústech velmi dlouho. Víno pro slavnostní okamžiky!
Druh vína: suché
Ideální teplota: 6 - 9 °C
Analytické hodnoty: Alkohol: 12 %; Kyselina: 6,1 g/l; Zbytkový cukr: 3 g/l
Vinice: Pro zdejší vinice je typická jílovito vápenitá půda. Réva si zde užívá vysoké rozdíly v teplotách ve dne a v noci a je navyklá na velmi malý objem ročních srážek. Výnosy jsou přirozeně nízké a hrozny dozrávají velmi pozvolna při zachování kyselosti. Ve vinicích Fermí Bohigas jsou ideální podmínky pro výrobu šumivých vín Cava.
Sklep: Druhotná fermentace probíhá v lahvi v podzemních sklepeních vinařství, kde se po celý rok udržuje přirozená teplota kolem 16 ° C. Kvasinky tu nepřetržitě pracují a integrují všechny složky chutí ve víně. Víno ve sklepě minimálně 30 měsíců, následně proběhne odstranění kvasinek prostřednictvím degorzáže.
Kdy vypít: 2022 - 2024
Doporučení v gastronomii: Pokrmy z ryb, mořské plody, risotto nebo sušené ovoce.
...
Fermi Bohigas
Vinařství Fermi Bohigas je synonymem kvalitních šumivých vín Cava z organicky pěstovaných hroznů. Vlastníci vinařství mají v krvi 800 let historie pěstování révy, svá první vína pak nalahvovali v roce 1870. Na Vánoce v roce 1936 pak Joan VivesGibert uvedl na trh první šumivá vína zrající v podzemních sklepích vinařství. V polovině minulého století proběhla výrazná modernizace sklepa a výrobních prostor vinařství a od roku 1978 vinařství funguje pod značkou „Fermi Bohigas“. V současné době se statek rodiny Bohigas rozkládá na 200 hektarech, z čehož 35 hektarů tvoří vinice. Roční produkce vín se blíží 500 000 lahvím a drtivou většinu tvoří šumivá vína Cava. Druhotné kvašení v láhvi u šumivých vín Fermi Bohigas probíhá v podzemních sklepech, které udržují přirozenou teplotu kolem 16 ° C po celý rok. Péče o révu ve vinicích probíhá dle standardů Bio, vinařství je aktuálně v procesu získání oficiální organické certifikace. Ve vinicích najdete především typické místní odrůdy Macabeu, Xarel·lo a Parellada, z nichž některé keře dosahují až 50 let věku. Sortiment vinic doplňují odrůdy Grenache Blanc, Tempranillo, Chardonnay nebo Pinot Noir.
Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Vyhledáváme pro Vás zajímavé novinky. Vína ochutnáváme a ručíme za vysokou kvalitu.