Gavi „Alborina“ je vlajková loď vinařství Castello di Tassarolo, víno vyrobené ze stejnojmenné vinice, ze starých keřů. Ve vůni objevíte příjemné tóny peckového ovoce a zralých citrusů, doplněné o tóny bílých květin. Na patře je toto Gavi komplexní, s bohatou ovocností a příjemně vystupující kyselinou. Elegance chuti je podpořená zráním v barikových sudech. Závěr je dlouhý.
Druh vína: suché
Barva vína: bílé víno
Země původu: Itálie
Ideální teplota: 10 - 12 °C
Vinice: Všechna vína z vinařství Castello di Tassarolo pochází z vlastních vinic. V tomto případě jde o selekci nejlepších hroznů z prestižní vinice Alborina. Péče o révu probíhá v biodynamickém režimu, tedy bez jakýchkoliv chemických přípravků. Ruční sklizeň hroznů.
Sklep: Hrozny jsou krátce macerovány za studena, následuje šetrné lisování s využitím moderního pneumatického lisu. Jakmile víno dosáhne v rámci fermentace v nerezových tancích úrovně alkoholu kolem 5 % , část moštu se přečerpá do barikových sudů. Po dokončení kvašení víno v sudech leží několik měsíců na jemných kvasničných kalech. Výsledné víno vzniká scelením vína z barikových sudů a z nerezu. Víno je minimálně sířeno, lahvováno bez jakýchkoliv aditiv. Nefiltrováno, nečiřeno, lahvováno jako BIO a veganské.
Kdy vypít: 2024 - 2028
Doporučení v gastronomii: Aperitiv, krémové polévky nebo pokrmy z bílého masa.
...
Castello di Tassarolo
Vinice v okolí historického hradu Castello di Tassarolo obdělává rodina La Spinola od roku 1367. I tak lze s nadsázkou hovořit o vinařství jako „vycházející hvězdě“ tohoto regionu. Může za to současná majitelka Massimiliana Spinola, která na jedné straně navazuje na tradice svých předků, ale zároveň patří k lokálním průkopníkům ekologicky šetrných postupů ve vinařství. Vinařství Castello di Tassarolo je certifikované jako organické a Massimiliana při výrobě vín již od roku 2006 praktikuje biodynamické postupy. Celkem vinařství disponuje 20 hektary vinic, na kterých jsou vysazeny odrůdy Cortese di Gavi, Barbera a Cabernet Sauvignon. Kromě biodynamických preparátů se vinařství ve vinicích spoléhá na pomoc koní plemene Comtois. Vinifikace vín Castello di Tassarolo probíhá v nerezových tancích za kontrolované teploty,bez aditiv a s minimem nebo absolutně bez přidané síry. Jsou čistým vyjádřením terroiru místních vinic, což oceňují zákazníci a vinní experti po celém světě.
Všechna vína z naší nabídky jsou skladem a připravena k odeslání.
Zaregistrujte se u nás a jako bonus dostanete 200 Kč poukaz na první nákup.
Při objednávce alespoň za 2500 Kč máte dopravu po celé České republice zdarma.
Vyhledáváme pro Vás zajímavé novinky. Vína ochutnáváme a ručíme za vysokou kvalitu.