Historie rodinného vinařství Olivini se začala psát v roce 1970, když se Giuseppe, patriarcha rodiny, rozhodl vytěžit maximum z potenciálu, jenž mírně zvlněná krajina s nádherným výhledem na jezero Garda skýtá a zároveň vyzdvihnout svou produkci vína na profesionální úroveň. Dnes toto rodinné vinařství vedou Giuseppova vnoučata Giorgio, Giordana a Giovanni, kteří jdou ve šlépějích svých rodičů Grazielly a Giulia a v tradici, kterou zavedl Giuseppe. Do této vize se nyní rovněž zařazuje enolog vinařství Antonio Crescini, který se k rodinnému vinařství připojil v roce 1999. Firma zavedla do vinařské produkce moderní vybavení a pomocí pravidelných investic neustále instaluje nové technologie ve výrobě a sklepním hospodářství. Nepřehlíží se žádný detail týkající se vinohradnictví a vinifikace. Podnik má svoji vlastní školku, kde se pěstují a připravují podnože pro štěpování a selektují vhodné klony k výsadbě, veškeré vinohradnické práce jsou prováděny manuálně, ručně sklizené hrozny se pečlivě třídí a z nich vyrobené víno je lahvováno a atraktivně adjustováno v elegantně vyhlížející konečný produkt. V posledních letech se vinařství Olivini zaměřuje především na vína vyrobená z odrůdy Trebbiano di Lugana, která se pěstuje v nejlepších polohách a na starých keřích. Výsledkem jsou vysoce kvalitní vína, která vynikají aromatikou a perfektní vyvážeností mezi cukry a kyselinkou.
Majitel: Rodina Olivini
Enolog: Antonio Crescini
Roční produkce: 130 000 lahví
Rozloha: 26 ha
Více informací ↓
Méně informací ↑